Projecten

Projecten Het Fundament Architectuur

Strak Landelijk

Architectuur

Een strak vormgegeven woning in het buitengebied met de nodige warmte qua uitstraling dankzij de rieten kap die het woonvolume bedekt.

Strak landelijke villa

Architectuur Hesselink Koffie Winterswijk

Architectuur

Bij de verbouwing van de koffiebranderij van Hesselink Koffie in Winterswijk zijn twee naast elkaar gelegen panden middels een architectonische ingreep op een bijzondere manier aan elkaar gekoppeld. De twee panden staan iets verdraaid ten opzichte van elkaar. Op de snijlijn waar beide panden elkaar raken, bevindt zich de koffiehub als de kern en het bruisende hart van dit pand waar kwaliteit en duurzaamheid centraal staan.

Architectuur Hesselink Koffie Winterswijk

Een spectaculair uitzicht in warm grijs

Architectuur

Alles aan een woning draait om locatie. Dit was voor onze opdrachtgever ook de reden om deze bestaande woning te kopen. In onze planvorming hebben wij met veel zorg gekeken hoe we de eenvoudige woning op alle facetten kunnen opwaarderen, waarbij ook veel aandacht is besteed aan de duurzaamheid van het plan.

Het zwembad achter deze woning zorgt op een zomerse dag voor heerlijke verkoeling

Slijpen van een ruwe diamant

Architectuur

Vaak ontvangen we vragen over de mogelijkheden van een woonhuis. In een schetssessie komen de wensen en dromen van de opdrachtgever samen tot een ontwerp.

Architectuur boerderijvilla

Optimale Abstractie

Architectuur

Soms koop je een woning puur voor de plek. Als je de foto's van deze woning ziet, kun je je amper voorstellen dat dit voorheen een zwaar vervallen boerderijtje met paardenstal uit de jaren '60 was. De gehele woning is gestript en enkel de hoofdvorm herinnert no gaan wat hier ooit was.

Vernieuwbouw Winterswijk - Het Fundament Architectuur

Modern met landelijke twist

Architectuur

In de rust van het Twentse landschap is het geluid van een bonte specht, een bosuil of een hert op het gazon is eerder regel dan uitzondering. Voor de opdrachtgever was het duidelijk dat dit de ideale leefomgeving vormt.

Modern met landelijke twist - Het Fundament Architectuur

Minimalistische Carport

Architectuur

Een minimalistische carport in het buitengebied met een mix van natuurlijke en moderne materialen.

Voorzijde minimalistische carport

Opgaan in de natuur

Architectuur

Gelegen op een ruime kavel net buiten de bebouwde kom, te midden van een betoverend boslandschap, hebben we een sublieme opdracht ontvangen. Hier zal binnenkort een unieke woning tot leven komen.

Architectuur houten bungalow

Xperts in Datacommunicatie

Architectuur

3 in elkaar grijpende volumes met een eigen materialisering en functie geven de nieuwbouw van Xpert data haar unieke karakter. Naast een logistieke hal en een kantoortoren is er de uitkragende collegezaal die volledig bekleed is met een keramische tegel.

Xpert Data - Het Fundament Architectuur

Statige stadsvilla met allure

Architectuur

Gelegen op een bestaande kavel in een rustige en charmante woonwijk, waar een gedeelte bestaat uit sfeervolle vrijstaande woningen uit het begin van de 20e eeuw, hebben we een sublieme opdracht ontvangen. We gaan hier een statige stadsvilla ontwerpen.

Architectuur villa

Buitenleven

Architectuur

Een van onze klanten vroeg ons onlangs om een overdekte buitenruimte te creëren aan zijn woonboerderij. De wens was hierbij om de veranda een stoer en eigentijds karakter mee te geven.

Buitenleven - Het Fundament Architectuur

Wonen onder maaiveld

Architectuur

In het buitengebied gelden strikte regels met betrekking tot het maximale bouwvolume. Ook de maximale nok- en goothoogten zijn begrensd. Deze bouwregels vormen een flinke uitdaging op het moment dat er volgens het programma van eisen veel verschillende functies in het hoofdvolume moeten worden opgenomen.

Moderne woning - Het Fundament Architectuur

Wonen op niveau in Arnhem

Architectuur

Een woning ontwerpen aan de rand van een nieuwbouwwijk, met als enige gegeven een leeg kavel is, brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Voor het ontwerp van deze moderne woning in Arnhem waren er vanuit de opdrachtgever twee hele belangrijke wensen: een geïntegreerde garage en een kantoorruimte op de begane grond.

Moderne woning Arnhem - Het Fundament Architectuur

Eigentijds landhuis nabij Arnhem

Architectuur

In het buitengebied van Gemeente Overbetuwe hebben we het ontwerp van deze eigentijdse woonboerderij mogen verzorgen. Het bestemmingsplan was zeer strikt in de mogelijke bebouwingsvormen. Waarbij een streekeigen karakter van essentieel belang werd geacht. In het ontwerp is gekozen voor een eigentijdse uitvoering van een Gelderse T-boerderij, waarbij een voornaam, verticaal georiënteerd voorhuis, is gekoppeld aan een ondergeschikt achterhuis.

Eigentijds landhuis nabij Arnhem - Het Fundament Architectuur

Split level

Architectuur

Onze opdrachtgever was op zoek naar een woning met een spannende binnenzijde. De langgerekte vorm van de kavel dient als uitgangspunt voor de plattegrond. De woonfuncties zijn naast elkaar gelegen binnen het ondiep uitgevoerde vloerplan.

Split level - Het Fundament Architectuur

Grensoverschrijdend

Architectuur

De wens van de klant was een woning met een half open keuken die geopend is richting de tuin en uitgevoerd in een donkere baksteen gecombineerd met hout. Een overzichtelijke vraagstelling die nog alle mogelijkheid biedt voor interpretatie. Door in de conceptfase meerdere ontwerpen te presenteren, kon de opdrachtgever tot de kern komen waar zijn wensen lagen.

Woning Rhede - Het Fundament Architectuur

Verbouw woonhuis Eibergen

Architectuur

Deze karakteristieke woning in het centrum van Eibergen heeft in de loop der jaren al de nodige verbouwingen ondergaan. Met name aan de achtergevel is meerdere malen gewijzigd. Door alle aanpassingen is een zekere mate van onrust ontstaan. Aan ons de taak een aanbouw met veranda te ontwerpen die recht doet aan deze statige woning.

Verbouw woonhuis Eibergen - Het Fundament Architectuur

Stedelijke carport

Architectuur

Wanneer op een hoekkavel de wens bestaat om een bijgebouw te realiseren waarbinnen 3 verschillende functies opgenomen dienen te worden is een helder concept nodig om hier een passend geheel van te maken.

Stedelijke carport - Het Fundament Architectuur

Monumentale dorpsvilla

Architectuur

Deze monumentale dorpsvilla in eclectische stijl uit ca. 1859 heeft in de loop der jaren een verscheidenheid aan functies gehad. Zo heeft dit pand dienst gedaan als kantongerecht, maar ook als kostschool. Sinds 1988 is het huis in gebruik als woonhuis.

Monumentale dorpsvilla - Het Fundament Architectuur

Schrijf u in

Ontvang inspiratie en onze laatste updates! Aanmelden Nieuwsbrief