Architectuur

Buitenleven

Een van onze klanten vroeg ons onlangs om een overdekte buitenruimte te creëren aan zijn woonboerderij. De wens was hierbij om de veranda een stoer en eigentijds karakter mee te geven.

Door de kapconstructie door te trekken en gebruik te maken van traditionele materialen, behouden wij het karakter van de woning. Door traditionele materialen te combineren met moderne materialen als RVS en te kiezen voor een strakke uitvoering van de spantconstructie, krijgt de uitbouw de gewenste stoerheid. In overleg met de constructeur hebben we een manier gevonden om zonder korbelen te kunnen bouwen, waardoor de uitbouw helemaal van deze tijd is. Naast het architectonische ontwerp en de bouwtechnische uitwerking hebben wij voor dit project een keukenelement ontworpen, een lichtplan gemaakt en voorzien in een openhaard en heaters ten behoeve van het comfort van de ruimte. Wij bekijken elk project zo breed mogelijk om tot het ultieme resultaat te komen. In dit geval betekende dat het toevoegen van twee lichtstraten om de daglichttoetreding in de woonkamer te optimaliseren. Het is super om te horen van de klant dat dit ook daadwerkelijk zo wordt ervaren.
 

 

Details
Object Veranda
Opdracht Aanbouw
Opdrachtgever Particulier
Locatie Neede
Status Gerealiseerd in 2017
TeamProjecten

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Meer projecten

Zorgvuldig gekozen materialen

Veel aandacht bij het ontwerp van deze bijzondere veranda is uitgegaan naar de materialisering. Dankzij de zorgvuldig gekozen materialen loopt de nieuwbouw ongemerkt over in de bestaande boerderij. Waarbij we de originele achtergevel volledig hebben kunnen behouden. De spantconstructie is een uitvergrote uitvoering van de originele spanten. Hierdoor wordt de openheid richting de tuin vergroot.

Van binnenuit gezien zorgt deze vergroting voor een contra perspectivische werking wat het geheel een rianter gevoel geeft. Van buitenaf zorgt deze vergrotingsactie er voor dat de karakteristieke elementen van de gevel optimaal beleefd kunnen worden.

Gabriël
"

Het gebruik van traditionele materialen op een strakke wijze geven deze veranda haar karakter

"

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang inspiratie en onze laatste updates! Aanmelden nieuwsbrief
buitenleven