Architectuur

Verbouw woonhuis Eibergen

Deze karakteristieke woning in het centrum van Eibergen heeft in de loop der jaren al de nodige verbouwingen ondergaan. Met name aan de achtergevel is meerdere malen gewijzigd. Door alle aanpassingen is een zekere mate van onrust ontstaan. Aan ons de taak een aanbouw met veranda te ontwerpen die recht doet aan deze statige woning.

De bestaande woning wordt gekenmerkt door grote gootoverstekken, glas in loodramen en fraai metselwerk met terug liggende voeg. De bestaande aanbouwen zijn met minder zorg gerealiseerd en doen afbreuk aan het geheel.

Allereerst hebben we de bestaande situatie in kaart gebracht en getoetst aan het programma van eisen. Uit onze analyse blijkt dat er diverse aanpassingen noodzakelijk zijn om alle wensen in te passen en de routing te optimaliseren.

In het ontwerp hebben we de bestaande uitbouwen opnieuw onder de loep genomen. De constructieve elementen worden hergebruikt in het nieuwe ontwerp. Het totale oppervlak wordt vergroot om meer plaats te bieden aan de keuken en de eetkamer. De aanpassing zorgt er tevens voor dat we een bijkeuken kunnen realiseren, deze ontbreekt in de bestaande situatie. De bijkeuken is gekoppeld aan de bestaande kelder die via de hal benaderbaar is. De keuken en de eetkamer zijn gekoppeld aan een ruime veranda. De overkapping is voorzien van een groot daklicht dat op donkere dagen zorgt voor voldoende daglichttoetreding in de woning. Het transparante scheidingselement met buiten TV maakt onderdeel uit van de constructie. In de uitvoering van de nieuw te realiseren uitbouwen is bewust gezocht naar een duidelijk contrast tussen bestaande bouw en nieuwbouw. De uitbouw wordt gerealiseerd met houten gevelbekleding en slanke aluminium kozijnen.

Details
Object Woonhuis
Opdracht Verbouw
Opdrachtgever Particulier
Locatie Eibergen
Status In uitvoering
TeamTeam

Bij dit project zijn Eric en Stephan betrokken. Benieuwd naar de rest van ons team?

Lees meer over ons

Interieur

De woonkamer is voorzien van een gashaard met driezijdig zicht op het vuur. Boven de haard is in een nis een grote TV geplaatst. Het haardelement is tegen een houten wand geplaatst. De deur tussen de hal en de woonkamer is onzichtbaar in de houten wand opgenomen. Het verwerken  van deze deur in de houten elementen zorgt voor rust in het wandaanzicht.

Eric:
"

De grote glasvlakken openen de gevel naar de tuin en verbinden de binnen- en buitenruimte.

"

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang inspiratie en onze laatste updates! Aanmelden nieuwsbrief
verbouwen woonhuis Eibergen