Nieuwe veranda

Architectuur

Monumentale dorpsvilla

Deze monumentale dorpsvilla in eclectische stijl uit ca. 1859 heeft in de loop der jaren een verscheidenheid aan functies gehad. Zo heeft dit pand dienst gedaan als kantongerecht, maar ook als kostschool. Sinds 1988 is het huis in gebruik als woonhuis. De gehele woning is wit gestuct op de voorgevel na, die in gekeimd metselwerk is uitgevoerd. Naast het hoofdhuis is het voormalig koetshuis gesitueerd. In de binnenhoek van de achtergevel hebben wij een veranda mogen toevoegen die op gepaste wijze aansluit bij de bestaande bebouwing. We hebben bewust gekozen voor een vormentaal die refereert naar de bestaande architectuur. De verhoudingen hebben we op een eigentijdse manier invulling gegeven, waarmee een geheel ontstaat dat bij elkaar hoort, zonder dat het gevoel van immitatie ontstaat.

Details
Object Veranda
Opdracht Revitalisatie monument
Opdrachtgever Particulier
Locatie Binnenstedelijk
Status Gerealiseerd
TeamTeam

Eric Slijkhuis heeft de regie gevoerd voor dit project waarin hij het totaalconcept in alle elementen heeft doorgevoerd.

Benieuwd naar de rest van ons team?

Lees meer over ons

Interieur ontwerp

Voor het interieurplan van deze bijzondere woning hebben wij met veel zorg gekeken naar de kwaliteiten van het bestaande bouwsel. Bijzonder is het dat dit pand ondanks de verscheidenheid aan functies die het pand heeft gehuisvest een authentieke uitstraling heeft en dat er nog veel originele details behouden zijn. Binnen dit monumentale kader, hebben wij een moderne invulling gegeven. Het maatwerkinterieur is ontworpen met respect voor het bestaande. Het maatwerkinterieur is bewust ingetogen gehouden zodat de kenmerkende details van de woning extra tot hun recht komen. Dit geeft deze woning haar bijzondere en warme sfeer.

Kleur

Onze opdrachtgevers voor dit project houden erg van de kleur geel, deze hebben wij op subtiele wijze doorgevoerd op verschillende plekken binnen het ontwerp.

Eric:
"

Interieur en exterieur in perfecte harmonie

"

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang inspiratie en onze laatste updates! Aanmelden nieuwsbrief