Vernieuwbouw Winterswijk - Het Fundament Architectuur
Architectuur

Optimale Abstractie

Soms koop je een woning puur voor de plek. Als je de foto's van deze woning ziet, kun je je amper voorstellen dat dit voorheen een zwaar vervallen boerderijtje met paardenstal uit de jaren '60 was. De gehele woning is gestript en enkel de hoofdvorm herinnert nog aan wat hier ooit was. 

De wens was een super strakke woning met een minimum aan details. Dit hebben wij gerealiseerd door enerzijds het hoofdhuis in een gestucte uitvoering op te bouwen, en het bijgebouw in een zwarte beplanking. De houten delen zijn met een  mes groef verbinding uitgevoerd om ongelijkheid in de gevel te voorkomen. Deze delen komen ook weer terug op alle draaiende delen aan de buitenzijde van de woning. De twee hoofdvolumes zijn met een transparant tussenvolume gekoppeld van waaruit de woning betreden wordt. Het geheel is bedekt met een zinken dak.

Het minimalisme in materiaalgebruik en detaillering verzorgt de rust die zo passend is voor deze prachtige locatie in het buiten gebied in de Achterhoek
 

 

Opgaan in het landschap

We optimaliseerde het lijnenspel, verwijderde wanden en versterkte de hoofdvorm. We maakten een verbinding tussen de woonfuncties en buiten. De materialisering is compleet eigentijds gemaakt. Het resultaat is een woning waar geen lijntje te veel in zit die door zijn eenvoud perfect opgaat in het landschap.

Na de initiële bouw van de woning hebben we in 2017 ook het ontwerp van een bijpassende garage met carport gerealiseerd die op subtiele wijze de verbinding tussen de elementen verder versterkt.

Projectdetails

Object: woonhuis
Opdracht: verbouw
Opdrachtgever: particulier
Bouwlocatie: Achterhoek
Status: gerealiseerd 2013-2018

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang inspiratie en onze laatste updates! Aanmelden nieuwsbrief
ouderwets strak
Eric:
"

Op het moment dat een locatie uniek is, kan zelfs het meest vervallen pand de mogelijkheid bieden het fundament te vormen voor een nieuw thuis

"
ouderwets strak
Team

Bij dit project waren Eric, Stephan en Gabriël betrokken. Benieuwd naar de rest van ons team?

Lees meer over ons