Strak landelijke villa

Architectuur

Strak Landelijk

In het buitengebied van de Achterhoek mochten wij deze verrassende woning ontwerpen. De basis voor het ontwerp was de rieten kap die als een deken alle leefruimten met elkaar verbindt. Door de kap aan de voorzijde diep door te laten steken vloeit het landschap natuurlijk over in de kapvorm. Het hoofdvolume van de woning heeft een aan twee zijden overstekende kap die in een punt wegloopt. Dit in combinatie met de haaks daarop doorlopende kap zorgt ervoor dat de woning vanuit alle hoeken steeds een andere uitstraling heeft. De woning is zo ontworpen dat deze levensloop bestendig is, hierdoor is het mogelijk dat de leeffuncties naadloos in elkaar overlopen. Het hoofdhuis is volledig wit gestuct met een donker gestuct trasraam wat de woning een stijlvolle uitstraling geeft. Het aan het hoofdhuis geschakelde bijgebouw is voorzien van zwarte houten gevelbekleding.

Details
Object Woonhuis
Opdracht Ontwerp & realisatie
Opdrachtgever Particulier
Locatie Achterhoek
Status Opgeleverd 2019
TeamTeam

Bij dit project waren Gabriël en Eric betrokken. Benieuwd naar de rest van ons team?

Lees meer over ons
Gabriel:
"

De rieten kap verbind de onderliggende woonvolumes met elkaar

"

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang inspiratie en onze laatste updates! Aanmelden nieuwsbrief