Ultiem genieten

Architectuur

Een spectaculair uitzicht in warm grijs

Alles aan een woning draait om locatie. Dit was voor onze opdrachtgever ook de reden om deze bestaande woning te kopen. In onze planvorming hebben wij met veel zorg gekeken hoe we de eenvoudige woning op alle facetten kunnen opwaarderen, waarbij wij ook veel aandacht hebben besteed aan de duurzaamheid van het plan.

Uitgangspunt voor het ontwerp van deze woning was de ligging ten opzichte van zijn omgeving. Na een uitgebreide locatiestudie hebben wij een beperkte toevoeging aan de woning gedaan, waardoor alle woonwensen verder in het bestaande volume gerealiseerd konden worden.

Om de woning klaar te maken voor de energietransitie en een optimaal leefcomfort voor de opdrachtgever te creëren, is de gehele woning voorzien van een hoogwaardige isolatie. Zowel de vloer, als de gevels en de dakconstructie worden aangepakt en hoogwaardig afgewerkt.

Details
Object Woonhuis
Opdracht Verbouw
Opdrachtgever Particulier
Locatie achterhoek
Status gerealiseerd
TeamTeam

Bij dit project waren Gabriël en Eric betrokken. Benieuwd naar de rest van ons team?

Lees meer over ons

Spectaculair uitzicht

Centraal in het ontwerp van deze woning staat de leefzone met een centraal gepositioneerde leefkeuken van waaruit er een spectaculair uitzicht op de omgeving is. De positie van deze ruimte is op natuurlijke wijze ontstaan vanuit de context van de omgeving en de oriëntatie ten opzichte van de zon. Om plek te kunnen bieden aan alle wensen, hebben wij een doordachte uitbreiding gedaan aan de achterzijde. De aanbouw loopt door in een veranda, waardoor alle leeffuncties een optimale koppeling hebben en in perfecte synergie zijn. 

We hebben gekozen voor een sterk gearticuleerde daklijn waaronder de leeffuncties hun plek vinden. Waar de bestaande bouw is voorzien van een stijlvolle stucwerk afwerking, wordt de nieuwbouw gekenmerkt door het gebruik van een mix van baksteen met licht hout.

Gabriël
"

Het ontwerp van de woning vloeit voort uit de zontoetreding door de dag heen en het spectaculaire uitzicht.

"

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang inspiratie en onze laatste updates! aanmelden nieuwsbrief
gebint