Architectuur Het Fundament Architectuur

Architect

Heeft u (ver)bouwplannen voor uw woning of bedrijfspand en bent u hiervoor op zoek naar een architect die u kan helpen bij het ontwerp? Onze architecten helpen u graag met het verwezenlijken van uw droomhuis of bedrijfslocatie. 

Architectenbureau met een voorliefde voor tijdloze architectuur

Het Fundament Architectuur is een architectenbureau in Winterswijk. Ons primaire werkgebied is in Gelderland en Overijssel. Dit neemt echter niet weg dat wij ook in andere delen van Nederland en internationaal actief zijn. 
Onze architecten ontwerpen woningen en utiliteitsgebouwen in uiteenlopende bouwstijlen met een voorliefde voor tijdloze architectuur: van modern landelijk tot strak en modern. Wij leveren hiervoor een totaalconcept. Zo komt u niet voor verrassingen te staan op het gebied van planning, budget en werkzaamheden. 

Unieke projecten vragen om maatwerkoplossingen

Wij geloven in maatwerk. Iedere situatie is namelijk uniek. Voor uw project kiezen wij een van onze architecten die u in het verdere traject bijstaat. Onze architect zorgt voor op maat gemaakte oplossingen waarbij u als klant centraal staat. Een deel van de vormgeving wordt ingegeven door de locatie, uw voorkeuren en het beoogde gebruik. Of u nu een nieuwbouwhuis of nieuw bedrijfspand wilt laten ontwerpen, uw woning of kantoor wilt verbouwen of uw winkelpand, kantoor of hotel van een vernieuwd imago wilt voorzien: onze architect vertaalt uw wensen in een passend ontwerp. 

Onze persoonlijke aanpak staat garant voor een verrassend gebouw. De kosten van een architect zijn afhankelijk van onder andere de grootte en complexiteit van het project. Bent u benieuwd wat dit voor uw project zal betekenen, neem dan contact op. 

Totaalproject

In onze visie zijn architectuur en interieurarchitectuur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom verbinden onze architecten de buitenwereld met uw woonomgeving of werkruimte door elk ontwerpvraagstuk van binnenuit te benaderen. Daarnaast werken wij nauw samen met tuinarchitecten. Afhankelijk van uw project is het mogelijk dat er een externe tuinarchitect ingeschakeld wordt. Door alle onderdelen in één hand te houden zorgen wij voor een optimale koppeling van uw gebouw, de binnenruimte en het aansluitende terrein. Bent u benieuwd naar onze bouwprojecten? Bekijk dan eens een selectie van onze projecten.

Projectbegeleiding door ervaren architect

Wij beseffen dat bouwen of verbouwen een grote investering van tijd en geld is. U wilt natuurlijk graag dat uw woning of bedrijfspand ook daadwerkelijk zo gebouwd wordt zoals onze architect het voor u heeft ontworpen. Daarom bieden wij ook projectbegeleiding. Het laten bouwen of verbouwen van een (nieuwe) woning of bedrijfspand is een heel traject waarbij een hoop komt kijken, omdat u te maken heeft met veel verschillende partijen. 

Als het voorlopig ontwerp door u is goedgekeurd, kan onze architect in samenspraak met u een bouwteam samenstellen. Dit team van aannemer, installateur en indien noodzakelijk andere professionals voorziet u van een eerste raming van de bouwkosten. Door u te omringen met een multidisciplinair team is er telkens intensief contact tussen alle partijen. Per bouwproject is er een aanspreekpunt, ofwel een architect ofwel een interieurarchitect, die u op de hoogte houdt tijdens het project. Daardoor krijgt u meer helderheid en voorkomt u verrassingen op het gebied van planning en het verdere ontwerp- en bouwproces. 

Wat doet onze architect voor u?

Wij houden van duidelijkheid, daarom werken wij volgens een heldere werkwijze die bestaat uit de volgende stappen:

1.    Oriënterend gesprek
2.    Concept ontwerp
3.    Voorlopig ontwerp
4.    Voorcalculatie
5.    Definitief ontwerp en vergunning
6.    Interieurontwerp en lichtplan
7.    Werkvoorbereiding en verfijnen
8.    Begeleiden en controleren

Bent u benieuwd wat onze architect precies doet tijdens deze verschillende fasen? Lees er meer over in onze werkwijze

Meer weten?

Zoekt u een architect en bent u benieuwd naar de mogelijkheden die de architecten van Het Fundament Architectuur u kunnen bieden bij het realiseren van uw bouw- of verbouwplannen? Bekijk dan onze projecten. Vraagt u zich af wat bouwen met behulp van een architect kost? Een en ander is afhankelijk van uw wensen. Wij helpen u graag te bepalen welke mogelijkheden er binnen uw budget zijn. Neem direct contact met ons op via 0543 534 502.