Modern met landelijke twist
modern met landelijke twist
Architectuur

Modern met landelijke twist

In de rust van het Twentse landschap is het geluid van een bonte specht, een bosuil of een hert dat over het gazon huppelt eerder regel dan uitzondering. Voor de opdrachtgever was het duidelijk dat dit de ideale leefomgeving vormt. 

Bij het ontwerp van de woning omsluit een doorlopende rieten kap de woonvolumes. Waarbij het riet aan de voorzijde bijna tot op het maaiveld doorloopt en beschutting biedt en slechts wordt onderbroken door de statige entree die in een houten volume gepositioneerd is.

Aan de achterzijde is deze kap hoger opgetrokken waardoor een transparante koppeling tussen binnen en buiten wordt gelegd. Zo kan optimaal van de omgeving genoten worden. Door de koppeling van de leefruimten over de breedte van de woning, krijgen alle woonfuncties de kans om van deze unieke koppeling optimaal te profiteren.

 

Scheppen van ruimte

Architectuur is het scheppen van ruimte, in combinatie met het verzorgen van beschutting tegen de elementen en andere factoren van buitenaf.

Het scheppen van ruimte gaat verder dan het maken van ruimten. Door slim om te gaan met materialisering en zichtlijnen kunnen ruimten samenvloeien tot een ruimtelijkheid. Het vervallen van drempels zorgt dat een ruimte doorloopt en daarmee grootser aanvoelt. 

Door strakke detaillering kan daarnaast de grens tussen binnen en buiten vervagen. zo voelt buiten betrokken bij de binnenruimte. Dit kan worden versterkt door architectuur en interieurarchitectuur in samenhang met een tuinplan op te zetten. Bij het ontwerp van deze woning vormt het landschap een soort intern schilderij wat een frisse uitstraling verzorgt voor het interieur, waarbij het landschap door de keuze van de wandkleur haast naar binnen lijkt door te lopen.

Projectdetails

Object: woonhuis
Oprdacht: nieuwbouw
Opdrachtgever: particulier
Bouwlocatie: Haaksbergen
Status: gerealiseerd in 2015

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang inspiratie en onze laatste updates! Aanmelden nieuwsbrief
modern met landelijke twist
Quote
"

Interieur en exterieur lopen naadloos in elkaar over, hierdoor ontstaat een eenheid in en om de woning

"
modern met landelijke twist
Interieurarchitect Stephan de Jong
Stephan de Jong
Interieurarchitect
Algemeen directeur Eric Slijkhuis
Eric Slijkhuis
Algemeen directeur
Team

Bij dit project waren Eric en Stephan betrokken. Benieuwd naar de rest van ons team?

Lees meer over ons