Modern met landelijke twist - Het Fundament Architectuur
Architectuur

Modern met landelijke twist

In de rust van het Twentse landschap is het geluid van een bonte specht, een bosuil of een hert op het gazon eerder regel dan uitzondering. Voor de opdrachtgever was het duidelijk dat dit de ideale leefomgeving vormt. 

Bij het ontwerp van de woning omsluit een doorlopende rieten kap de woonvolumes. Het riet aan de voorzijde loopt door to vlak boven het maaiveld. De Kap creĆ«rt de gewenste beschutting en wordt slechts onderbroken door de statige entree die in een houten volume gepositioneerd is.

Aan de achterzijde is deze kap hoger opgetrokken waardoor een transparante koppeling tussen binnen en buiten wordt gelegd. Zo kan optimaal van de omgeving genoten worden. Door de koppeling van de leefruimten over de breedte van de woning, krijgen alle woonfuncties de kans om van deze unieke koppeling optimaal te profiteren.

Het ontwerp voor deze woning is als totaalproject benaderd. Deze aanpak stelde ons in staat een fraaie balans tussen architectuur en interieur te realiseren.
Verschillende ruimten binnen een woning vragen om hun eigen materialen en kleuren. Dankzij onze totaalaanpak ontstaat hierin een eenheid die rust geeft en bijdraagt aan het welbevinden in de woning.

 

Scheppen van ruimte

Architectuur is het scheppen van ruimte, in combinatie met het verzorgen van beschutting tegen de elementen en andere factoren van buitenaf.

Het scheppen van ruimte gaat verder dan het maken van ruimten. Door slim om te gaan met materialisering en zichtlijnen kunnen ruimten samenvloeien tot een ruimtelijkheid. Het vervallen van drempels zorgt dat een ruimte doorloopt en daarmee grootser aanvoelt. 

Door strakke detaillering kan daarnaast de grens tussen binnen en buiten vervagen. zo voelt buiten betrokken bij de binnenruimte. Dit kan worden versterkt door architectuur en interieurarchitectuur in samenhang met een tuinplan op te zetten. Bij het ontwerp van deze woning vormt het landschap een soort intern schilderij wat een frisse uitstraling verzorgt voor het interieur, waarbij het landschap door de keuze van de wandkleur haast naar binnen lijkt door te lopen.

Projectdetails

Object: woonhuis
Oprdacht: nieuwbouw
Opdrachtgever: particulier
Bouwlocatie: Haaksbergen
Status: gerealiseerd in 2015

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang inspiratie en onze laatste updates! Aanmelden nieuwsbrief
modern met landelijke twist
Eric:
"

Interieur en exterieur lopen naadloos in elkaar over, hierdoor ontstaat een eenheid in en om de woning

"
Modern met landelijke twist - Het Fundament Architectuur
Team

Bij dit project waren Eric en Stephan betrokken. Benieuwd naar de rest van ons team?

Lees meer over ons