Wohnung Rhede
Architectuur

Grensoverschrijdend

De wens van de klant was een woning met een half open keuken die geopend is richting de tuin en uitgevoerd in een donkere baksteen gecombineerd met hout. Een overzichtelijke vraagstelling die nog alle mogelijkheid biedt voor interpretatie. Door in de conceptfase meerdere ontwerpen te presenteren, kon de opdrachtgever tot de kern komen waar zijn wensen lagen.

Onze ontwerpen bouwen wij steeds op vanuit het gebruik. Looplijnen, zichtlijnen en verblijfplekken moeten logisch zijn opgebouwd voor een optimale woonbeleving. Het ontwerp hebben wij opgehangen aan één centrale as, waaraan de diverse functies gekoppeld zijn. Daarnaast hebben we gezocht naar de juiste mix tussen openheid, naar de tuinzijde, en een gevoel van privacy richting de straatzijde.

Het ontwerp

De begane grond kenmerkt zich in de echte materialen die op een pure wijze gebruikt zijn. Waar mogelijk zijn de bouwmaterialen in het zicht gehouden. Het meest in het oog springende detail hiervan is het betonnen plafond. Deze vormt samen met de eiken vloer de basis van de leefruimte waarbij de wanden in een neutrale tint worden uitgevoerd. De woonruimte staat in een directe verbinding met de tuin middels een bijna wand vullende schuifpuitconstructie wat resulteert in een optimale connectie tussen het interieur en de tuin.


Dankzij de Z-vormige leefruimte op de begane grond ontstaan, zonder verdere scheidingen, afzonderlijke gebieden, waar een eigen stijl aan kan worden gekoppeld.


Een ander opvallend detail qua materialisering is de houten wandconstructie van de keuken en garage. Dit volume loopt als een perfecte rechthoek van binnen naar buiten door. Deze bekleding biedt in de hal de ruimte om de benodigde garderobekasten op een fraaie manier weg te werken en een continuüm te creëren waar binnen en buiten in elkaar over lopen en zo een geheel vormen.

Projectdetails

Object: Woonhuis
Opdracht: Nieuwbouw
Opdrachtgever Particulier
Locatie Rhede, Duitsland
Bouwvolume: 590m3
Status opgeleverd 2018

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang inspiratie en onze laatste updates! Aanmelden nieuwsbrief
Gabriel:
"

Door extra diepe kozijnen toe te passen is de bewoner uit zicht, en wordt het uitzicht fraai ingekaderd.

"
Kuche Rhede
Team

Bij dit project waren Gabriël en Eric betrokken. Benieuwd naar de rest van ons team?