Voorgevel split level woning

Architectuur

Split level

Onze opdrachtgever was op zoek naar een woning met een spannende binnenzijde. De langgerekte vorm van de kavel dient als uitgangspunt voor de plattegrond. De woonfuncties zijn naast elkaar gelegen binnen het ondiep uitgevoerde vloerplan. De positionering van de vertrekken is zodanig dat er een logische verbinding bestaat tussen de verschillende woonfuncties. De gevels zijn op doordachte wijze voorzien van openingen die het daglicht op fraaie wijze naar binnen laten. De openingen zijn op een dusdanige wijze geplaatst dat optimaal zicht naar de zuid gelegen tuin ontstaat terwijl de privacy aan de straatzijde gewaarborgd is.

 

 

TeamTeam

Bij dit project waren Gabriël en Eric betrokken. Benieuwd naar de rest van ons team?

Lees meer over ons

Levensloop bestendige woning

Vanuit de markt is een steeds grotere vraag naar levensloop bestendige woningen.
Een bekend uitgangspunt hiervoor zijn de 0 treden woningen, die op de drempel bij de voordeur van 20mm verder volledig vlak zijn uitgevoerd. 
Hoewel dit in de uitvoer een optimale vorm is wanneer rolstoelen of rollators gewenst zijn, wil dit niet zeggen dat dit de enige mogelijkheid is om langdurig een huis te kunnen bewonen.
Een van de grootste wensen van onze opdrachtgever was de aanwezigheid van een verdieping, om de woning een speels karakter te geven, met een knusse zolderachtige ruimte.

Wij hebben ervoor gekozen, de primaire woonfuncties wél op verschillende niveaus te leggen, maar deze niveaus niet te sterk van elkaar af te laten wijken.

Via een extra korte trap wordt vanaf de woonzone de slaapzone betreden die ca. 1 meter onder maaiveld ligt. De korte trap is als rechte steektrap uitgevoerd en voorzien van leuningen. De korte trap is zo gekozen dat deze enerzijds gemakkelijk te belopen is en ook op hogere leeftijd geen belemmering vormt. De trap vormt aan de andere kant een dagelijks traniningsobject waar de spiergroepen worden gestimuleert om de bewoner zo op een speelse wijze vitaal en fit te houden. Dit helpt de opdrachtgever tot op hoge leeftijd mobiel te blijven. 

De trap is zo vormgegeven en gedimensioneerd dat deze eenvoudig te vervangen is door een huislift mocht dit op enig moment wenselijk zijn.

Gabriël
"

Dankzij de ondiepe plattegrond ligt elke woonfunctie op de zuidgevel voor maximaal natuurlijk daglicht

"

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang inspiratie en krijg als eerste onze laatste updates! Aanmelden nieuwsbrief