Interieurarchitectuur

Koloniale klasse

Niet iedereen wil in een moderne woning wonen, maar de hang naar het comfort dat een dergelijke woning biedt is er wel. Dit gaat verder dan thermisch comfort; dit is namelijk ook terug te vinden in indelingen en routing binnen een woning. Voor deze woning hebben we ontwerpprincipes uit het modernisme gecombineerd met de vormentaal van de koloniale stijl, waardoor een nieuwe klasse wordt bereikt.

Details
Object Woonhuis
Opdracht Interieur
Opdrachtgever Particulier
Locatie Winterswijk
Status Gerealiseerd
TeamTeam

Bij dit project waren Eric en Stephan betrokken. Benieuwd naar de rest van ons team? 

Lees meer over ons

Alles op maat ontworpen

De woning kenmerkt zich op het vlak dat werkelijk alles op maat ontworpen is, van haard tot lambrisering en van binnendeur tot keuken. Zelfs kasten en hoofdborden van bedden zijn hier op maat ontworpen. Het geheel is uitgevoerd in hoogwaardige materialen en zorgvuldig uitgevoerd door vakmensen. Dit is terug te zien in elk detail van deze unieke woning.
 
Bij het ontwerp van een woning met veel klassieke details, moet alles tot in de laatste detail worden uitgedacht. Hoe sluiten kaders aan op plinten, op welke posities komt de lambrisering en in welke kleur worden de verschillende elementen uitgevoerd? Hierbij speelt enerzijds de historie een rol, anderzijds pure esthetiek. Alle elementen moeten bij elkaar kloppen zodat een hoogwaardig resultaat kan worden bereikt.

De ruimte-indeling speelt in een dergelijke woning een grote rol, omdat er veelal separate ruimten zijn die een eigen functie hebben. Door toepassing van in de wand schuivende en-suite deuren, ontstaat een ruimtelijkheid die door de dieptewerking van de tussenwanden extra spanning krijgt, waardoor sfeer ontstaat. Hoewel de eetkamer is omsloten door wanden, ontstaat hier toch een vrije, open sfeer. Hierdoor is het aangenaam vertoeven in deze en de aangrenzende ruimten.

Fabelachtig resultaat

Er is werkelijk met de grootst mogelijke zorg gekeken naar de uitvoering van elke ruimte. Dit begint al bij zaken als de hoogte van de deurgrepen. Om de juiste hoogte te bepalen is eerste gekeken wat logisch aanvoelt. De ramen in de deuren zijn op deze hoogte afgestemd waardoor er rust ontstaat. Deze lijn is geprojecteerd op de wand zodat de hoogte van de lambrisering hierbij aansluit. Op dit niveau zijn alle ruimten uitgewerkt waarbij muuruitslagen zijn gemaakt om alles tot in de laatste detail kloppend te maken. Een enorme klus met een fabelachtig resultaat.

Eric:
"

Door interieurmaatwerk mee te nemen in het ontwerp vormt de inbouw een eenheid met het bouwsel wat resulteert in een beleving van luxe.

"

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang inspiratie en onze laatste updates! Aanmelden nieuwsbrief
Het Fundament Architectuur Koloniale klasse nieuwsbrief