Architectuur

Modern landelijke woning Bredevoort

Deze modern landelijke woning wordt gerealiseerd in Bredevoort, een historisch stadje in de Achterhoek nabij Aalten.

De woning wordt levensloopbestendig uitgevoerd. Dit wil zeggen dat de royale masterbedroom, kleedruimte en badkamer op de begane grond zijn gesitueerd. De plattegrond is helder van opzet. Een ruime hal bied toegang tot de eetkamer. De dining vormt het hart van de woning. Aan de ene zijde sluit zij aan op de leefkeuken (met keukeneiland) en aan de ander zijde op de woonkamer.

Om privacy redenen is de voorgevel vrij gesloten vormgegeven. De achter- en zijgevels zijn veel transparanter. De glaspartijen in de eetkamer, keuken en woonkamer zijn gericht op de tuin en brengen het landschap naar binnen. De grote gevelopeningen dragen bij aan een gevoel van ruimte.

De woonvertrekken zijn in de gevel zichtbaar gemaakt door het toepassen van wit stucwerk. De bijgebouwen zijn uitgevoerd in donkere houten geveldelen. De diverse volumes zijn samengebracht door middel van een heldere kapconstructie. De lintvormige beweging van de gerende kap omsluit de volumes. De van oudsher klassieke materialen, zoals riet, wit stucwerk en donkere houten geveldelen zijn op een eigentijdse wijze toegepast.

 

TeamTeam

Bij dit project waren Gabriël en Eric betrokken. Benieuwd naar de rest van ons team?

Lees meer over ons

lichtontwerp

De woning wordt gerealiseerd in het buitengebied. Vanwege de ligging is in een heel vroeg stadium reeds veel aandacht besteed aan de verlichting in en om het huis. Door het lichtontwerp te integreren in het ontwerp ontstaat een eenheid. Het licht versterkt de belijning van het gebouw. Verlichting op de juiste plaatst zorgt voor optimaal werk- en oriëntatielicht.

 

Gabriel:
"

Onder de kapconstructie zijn de verschillende functies gepositioneerd, waarbij een lintvormige beweging vanuit de kap de functies met elkaar verbind.

"

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang inspiratie en onze laatste updates! Aanmelden nieuwsbrief
Modern Landelijke Woning Bredevoort - Het Fundament Architectuur