Architectuur

Minimalistische Carport

In het buitengebied in de Achterhoek hebben wij enkele jaren geleden een van onze meest minimaal vormgegeven woonhuizen mogen ontwerpen. Naast dit woonhuis stond een oude schuur die niet paste bij de uitstraling. Aan ons de vraag om een eigentijdse carport te realiseren die wel past bij de wensen van de bewoner.
Dit hebben wij gedaan door aan de voorzijde van het bijgebouw een minimalistisch dakvlak te maken in strak stucwerk, zodat deze in perfecte harmonie is met het woonhuis. Onder dit dakvlak zijn de benodigde functies geordend, deels als dichte elementen maar vooral ook open en transparant, als carport.

TeamProjecten

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Meer projecten

Minimalistisch lijnenspel

De bestaande woning kenmerkt zich in zijn eenvoud en de strakke detaillering. Voor het ontwerp van de carport hebben we deze lijn doorgetrokken. De slanke dakrand springt hierbij in het oog. Aan de ene zijde wordt ondersteund door de robuuste eiken spantbenen, waardoor een vrije overspanning ontstaat die plaats biedt aan twee auto's met riante omloop. Aan de andere zijde van het gebouw komt deze dakrand terug als afkadering van een uitsnede in zwart hout waarin zich de entree van de garage bevind.

Materialisering

Voor de materialisering zijn we uitgegaan van de twee bestaande hoofdcomponenten, te weten wit stucwerk en donker houten delen. Het witte stucwerkvolume vormt de basis van de aanbouw die zich krachtig aftekend tegen het in donker houten delen uitgevoerde bijgebouw. Op de hoek van het bouwwerk vinden we de zwart houten delen terug waarin de draaiende delen zijn opgenomen. Het geheel wordt afgemaakt met de toepassing van fors gedimensioneerde eiken Spantbenen die als lamellen geplaatst zijn, waardoor een zekere luchtigehid in het ontwerp ontstaat.

Gabriël
"

De eiken spantbenen worden extra krachtig door het minimalistische ontwerp.

"

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang inspiratie en onze laatste updates! Aanmelden nieuwsbrief
Eiken gebint zwart houten delen & wit stucwerk