Architectuur

Hesselink Koffie

Hesselink Koffie benaderd koffieproductie- en bereiding al 130 jaar vanuit de filosofie dat alles door tijd en aandacht beter wordt. Dit in Winterswijk gevestigde familiebedrijf met een indrukwekkende geschiedenis werkte vanuit twee gebouwen. Het oorspronkelijke gebouw dat plaats bood aan de branderij, het Coffee Coaching Centre (CCC) en de kantoren stond los van de later aangekochte grote magazijn ruimte. Door het ontbreken van een fysiek koppeling was de situatie verre van ideaal. Ook de uitstraling van de magazijnruimte liet te wensen over.  Aan Het Fundament Architectuur de uitdaging om deze twee gebouwen op een logische wijze aan elkaar te koppelen.

Het kantoorgedeelte met branderij en CCC is enkele jaren geleden verbouwd. Het Fundament Architectuur was destijds als interieurarchitect bij het werk betrokken. Tijdens deze vergroting en renovatie heeft het pand een fraaie eigentijdse uitstraling gekregen. Met name de spiegelglas façade is een in het oog springend detail. In ons nieuwe ontwerp voor de totale make-over is dit kenmerkende gebouwdeel in hoofdlijnen behouden.

Voor de materialen van de te renoveren logistieke hal is gekozen voor bamboe geveldelen die verwerkt zijn in een horizontaal stalen raster. Deze segmentering benadrukt de beweging en snelheid van de naastgelegen Rondweg Zuid. De bamboe geveldelen worden onderbroken door verticale glasstroken. Deze tot de dakrand reikende gevelopeningen zorgen voor optimale daglichttoetreding. Centraal in het ontwerp staat de Hesselink Koffiehub. De hub is een plek waar je kunt genieten van een heerlijke kop koffie, kunt flexwerken of waar bedrijven samen komen om zich te laten inspireren. Door zijn transparante vormgeving is de Koffiehub uitnodigend en vormt het het centrale punt in het gebouw.

 

Details
Object Bedrijfspand
Opdracht Interieur '15 / Uitbreiding '18
Opdrachtgever Hesselink Koffie
Locatie Winterswijk
Status In uitvoering
TeamTeam

Bij dit project waren Stephan, Gabriël en Yvonne betrokken. Benieuwd naar de rest van ons team?

Lees meer over ons

Oog voor mens en milieu

Maatschappelijk verantwoord ondernemen loopt bij Hesselink Koffie als een rode draad door de bedrijfsvoering. Naast de gebruikelijke vraagstelling, het ontwerpen van  een efficiënt en fraai gebouw, speelde bij deze  verbouwing duurzaamheid een dominante rol. De plannen voor de nieuw- en verbouw zijn geschetst met aandacht voor mens en milieu. In iedere situatie is gezocht naar de meest duurzame oplossing. De keuzes zijn gebaseerd op de belangrijkste principes van circulariteit: Reduce, Re-use en Recycle. Cradle to Cradle zorgt voor de ultieme vorm van duurzaam ondernemen.  Het streven is een energieneutraal all-electric bedrijfsgebouw.

Het hele ontwerp en uitvoeringsproces is geoptimaliseerd volgens de Breeam-NL methodiek. De behaalde Excellent vier sterren certificering is uniek voor deze regio. De Koffiebrander van Hesselink is daarmee in één klap één van de meest duurzame gebouw in de Achterhoek.

Gabriel:
"

Het gebruik van natuurlijke en hernieuwbare materialen is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook voor eigenheid en warmte binnen het ontwerp.

"

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang inspiratie en onze laatste updates! Aanmelden nieuwsbrief
Hesselink Koffie - Het Fundament Architectuur