Hesselink Koffie
koffiebeleving
Architectuur

Hesselink Koffie

Al enige tijd mogen wij ontwerpopdrachten realiseren voor Hesselink Koffie. Het was dan ook niet vreemd dat wij werden benaderd op het moment dat door expansiedrift een vergroting van het bedrijfspand aan de orde kwam. 

Waar de opdrachten tot op heden met name op de verhoging van de beleving gericht waren, omhelste deze opdracht een diepere laag. De Pay-off van Hesselink ‘Hesselink koffie schenkt geluk” mocht tot het ultieme worden uitgewerkt. Naast het feit dat het gebouw een stuk geluk mag uitstralen, moet het ook geluk brengen. Dit geld voor zowel de gebruiker, de leverancier alsook het milieu in de breedste zin van het woord. Het pand is daarom ontworpen en steeds getoetst aan de Breeam score methodiek. De ambitie voor het te behalen resultaat is een excellent score, wat uitzonderlijk hoog is voor een in-use project en op deze schaal in de achterhoek niet voorkomt.

 

Circulariteit

Voor de uitvoering is er verder veel aandacht voor hoogwaardige uitvoering gebruik makend van natuurlijke en hernieuwbare materialen. waarbij ook transparantie een centrale rol speelt.

Het interieur van de nieuwe bouwdelen wordt volledig ingestoken op de gedachte van circulairiteit waarbij het gaat om het terugdringen van het gebruik van stoffen, het hergebruiken ofgebruiken als nieuwe grondstof. Ookwel reduce – reuse – recycle genoemd.

Projectdetails

Object: bedrijfspand
Oprdacht: interieur 2015 / uitbreiding 2018
Opdrachtgever: Hesselink koffie
Bouwlocatie: Winterswijk
Status: in uitvoering
Bouwvolume: 19.800 m3

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang inspiratie en onze laatste updates! Aanmelden nieuwsbrief
koffiebeleving
Quote
"

Het gebruik van natuurlijke en hernieuwbare materialen is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook voor eigenheid en warmte binnen het ontwerp.

"
koffiebeleving
Team

Bij dit project waren Stephan, Gabriël en Yvonne betrokken. Benieuwd naar de rest van ons team?

Lees meer over ons