Zicht vanaf de rondweg

Architectuur

Xperts in Datacommunicatie

Xpert Data is importeur en distributeur van datacommunicatie- en netwerkproducten. Vanuit vestigingen in Nederland en België worden hoogwaardige ICT producten geleverd aan partners in de Benelux. Het bestaande hoofdkantoor in Oldenzaal is te klein voor alle bedrijfsactiviteiten.

Na grondig onderzoek blijkt dat het huidige bedrijfsgebouw onvoldoende mogelijkheden biedt voor groei en uitbreiding.  Met name een geschikte trainingslocatie voor scholing aan partners is lastige te realiseren.

Om deze reden is uitgekeken naar mogelijkheden voor nieuwbouw. De nieuwe bedrijfslocatie is gevonden op een fraai nieuw bedrijventerrein in Hengelo (OV), gelegen naast de snelweg A1. Het nieuwe hoofdkantoor voor Xpert Data wordt gerealiseerd op een markante zichtlocatie. Het blanke canvas van de kavel biedt mogelijkheid tot het realiseren van alle wensen.

Details
Object Kantoor met logistieke hal
Opdracht Architectuur
Opdrachtgever Xpert Data
Locatie Hengelo
Status Gerealiseerd
TeamProjecten

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Meer projecten

Stapeling van Volumes

Het dak van de logistieke ruimte is vanuit de kantoorruimte bereikbaar en biedt plaats aan een dakterras. Het overige deel van het dakvlak wordt voorzien van PV-cellen. De zonnepanelen leveren het overgrote deel van de energiebehoefte van het gebouw. Door de opstaande dakrand zijn de technische installaties vanaf het maaiveld niet zichtbaar. 

Het kantoor is vormgegeven als een monolithisch baksteen volume waaraan twee afwijkende volumes zijn toegevoegd. Het op de begane grond gelegen volume biedt plaats aan het logistieke centrum. Van hier uit worden de producten naar alle partners in de Benelux gedistribueerd. De trainingsruimte, een belangrijk onderdeel van de bedrijfsactiviteiten van Xpert Data, is op de derde verdieping zichtbaar gemaakt door een uitstekend ‘houten’ volume.

Het kantoor gedeelte bestaat uit drie bouwlagen. De begane grond is gereserveerd voor algemene functies en maakt gedeeltelijk onderdeel uit van de logistieke hal. De eerste en tweede verdieping wordt ingedeeld als kantoorruimte met werkplekken en vergaderruimtes. De trainingsruimte met auditorium bevind zicht op de derde verdieping. Deze ruimte is voorzien van een groot glasvlak dat een weids uitzicht geeft op de omgeving. Het bedrijfsrestaurant met loggia is gesitueerd naast de trainingsruimte. 

Eric
"

Elke functie heeft een eigen materialisering 
zo communiceert het gebouw met zijn omgeving

"

schrijf u in voor de nieuwsbrief

ontvang inspiratie en krijg als eerste onze laatste updates aanmelden nieuwsbrief