Impressie achterzijde woning

Architectuur

Eigentijds landhuis nabij Arnhem

In het buitengebied van Gemeente Overbetuwe hebben we het ontwerp van deze eigentijdse woonboerderij mogen verzorgen. Het bestemmingsplan was zeer strikt in de mogelijke bebouwingsvormen. Waarbij een streekeigen karakter van essentieel belang werd geacht.
In het ontwerp is gekozen voor een eigentijdse uitvoering van een Gelderse T-boerderij, waarbij een voornaam, verticaal georiënteerd voorhuis, is gekoppeld aan een ondergeschikt achterhuis.

De hoekpenanten van het voorhuis zijn ‘aangedikt’ met een steenachtige materialisatie. Deze verticale belijning hebben we midden op de kopse gevel nogmaals toegepast. Het achterhuis kenmerkt zich door de donkere uitgevoerde en iets terugliggend geplaatste ‘band’ in donker stucwerk. Dit in combinatie met de gereduceerde nokhoogte geeft het volume een mate aan ondergeschiktheid t.o.v. het voorhuis.

De voor- en zijgevels zijn overwegend gesloten uitgevoerd met verticaal geplaatste raamopeningen, terwijl de achtergevel zich vrijwel volledig opent naar het terras. Het resultaat is een riante woning met de kwaliteiten van een landhuis met een eigentijdse verwijzing naar de streekeigen woonvormen die geheel in het huidige tijdsbeeld past qua uitstraling, duurzaamheid en gebruiksgemak, maar ook natuurlijk opgaat in het omliggende landschap.

Details
Object Woonhuis
Opdracht Interieur en exterieur
Opdrachtgever Particulier
Locatie Gemeente Overbetuwe
Status In aanbouw
TeamTeam

Deze woning is een ontwerp van Gabriël, waarbij zowel de schil als het interieur volledig op elkaar afgestemd zijn.

Benieuwd naar de rest van ons team?

Lees meer over ons

Totaalontwerp

Voor deze specifieke woning had de opdrachtgever al veel voorwerk verricht. Hieruit is voortgekomen dat de opdrachtgever een T-boerderij mocht bouwen op het betreffende kavel. Het omzetten van deze verschijningsvorm tot een woonruimte die aan alle wensen voldeed bleek een pittige uitdaging. 

Wij hebben vanuit de binnenzijde van de bestaande footprint van de woning een interieurconcept opgezet en daar een passende verschijningsvorm voor de buitenzijde bij ontworpen. Het resultaat is deze eigentijdse variant van een T-boerderij.

Gabriël
"

De woning kenmerkt zich door de streekeigen details die op een eigentijdse wijze zijn ingevuld.

"

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang inspiratie en onze laatste updates! Aanmelden nieuwsbrief