oase van rust

interieurarchitectuur

Interieur in zwart en wit

Dit echtpaar kwam bij ons met de vraag of wij een oase van rust voor ze wilden ontwerpen, waar ze na hun drukke en verantwoordelijke banen helemaal tot zichzelf konden komen. 
Alles in de woning is erop gericht om die rust te creëren. Aan de buitenkant zie je dit terug in de materialen, wit stucwerk met een rieten dakbedekking. Een doordachte indeling van de voorgevel, waarbij de basis voor beschutting zorgt. Het omliggende landschap wordt omlijst door de grote ramen en maakt het bijna een stilleven.


Binnen hebben we gekozen voor een beperkt aantal materialen en kleuren die optimaal met elkaar samenwerken. Dit geeft een gevoel van rust en luxe. Een interieur in zwart wit is een prachtige basis om een heerlijk thuis te creëren. De basis van de gehele woning is wit, met matzwarte maatwerk elementen, wat voor een krachtig beeld zorgt. Binnen deze strakke basis zorgen accenten in houtfineer voor een rijke & warme sfeer.

Details
Object woonhuis
Opdracht interieurontwerp
Opdrachtgever particulier
Locatie achterhoek
Status gerealiseerd
TeamTeam

Bij dit project waren Gabriël en Eric betrokken. Benieuwd naar de rest van ons team?

Bekijk ons team

INDELING

Tussen de woonkamer en de leefkeuken is een stijlvolle kastenwand geplaatst, die niet alleen de ruimte huiselijker en minder massaal maakt, maar ook als roomdivider dient. Wanneer de kinderen tv kijken kunnen de ouders rustig natafelen. Deze keuken is het hart van het huis. In vrijwel al onze interieurontwerpen werken we de volledige keuken dan ook uit, zo ook bij deze woning waar de achterwand naadloos in de wand is opgenomen en is uitgelijnd met kozijnen en naastgelegen deuropening. De keuken is volledig matzwart, inclusief zwarte kraan en spoelbak. De roomdivider is weer in hetzelfde materiaal uitgevoerd als de keuken. Dit zorgt voor eenheid, wat ook rust geeft.


Vanuit de opdrachtgever was er ook een duidelijke wens om de woning levensloopbestendig te maken. We hebben ervoor gekozen om een aparte ouderzone te ontwerpen op de begane grond met een slaapkamer, inloopkast en badkamer, zodat ze zich hier helemaal in terug kunnen trekken. De enorme pui aan de voet van het bed en de badkuip die in het kozijn gebouwd is met uitzicht op de landerijen zorgen dat buiten en binnen mooi met elkaar verweven zijn. Een van de blikvangers in de badkamer is het maatwerk wasmeubel met fraaie waskommen en wandkranen. Ook hier is gekozen voor rust, zonder dat het saai wordt.


Door het maken van doordachte keuzes kan het basis interieur eenvoudig qua uitstraling blijven en de basis vormen om de woning tot een thuis te maken. Over elk detail is nagedacht. Hoe langer je naar een detail kijkt des te meer zie je dat het tot in perfectie doordacht is.

gabriël:
"

Door een beperkte keuze van materiaalgebruik ontstaat een solide basis van het interieur dat door de bewoner eigen kan worden gemaakt

"

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang inspiratie en onze laatste updates! Aanmelden nieuwsbrief
Een maatwerkbureau maakt het interieur compleet af de perfecte inpassing geeft rust. De uitvoeringvan het maatwerk is van Rouwhorst taken