Yvonne Rhebergen - Het Fundament Architectuur

Yvonne Rhebergen

Interieurontwerper

Ik heb een passie voor ruimtelijk ontwerp. Het was voor mij dan ook vanzelfsprekend dat ik een opleiding Ruimtelijke Vormgeving ben gaan volgen. Na het afronden van die opleiding, heb ik ook nog de opleiding Interieurarchitectuur in Breda succesvol afgerond. Ik heb veel werkervaring opgedaan als ontwerper in de retail sector. Nu ontwerp ik voor Het Fundament Architectuur, in mijn ontwerpen staat het verbinden van mens, functie en ruimte centraal.

Voor mij start een goed interieurontwerp bij het analyseren van de ruimte. Ik breng de ruimte terug naar een goede basis, om van daaruit de juiste elementen toe te voegen. Materialisering, vorm en licht zijn hierin een belangrijke factor. Persoonlijk houd ik van ruimtes met karakter. Een goede mix tussen mooie materialen, structuren en bijzondere details.

Ontwerpen is iedere keer weer een creatief proces. Het eindresultaat is zelfs mij nog niet bekend. De opdrachtgever stelt de eisen, de ruimte bepaalt het kader en de ontwerper zorgt voor een eigentijds ontwerp. Maar niet alles draait alleen om esthetiek, leefbaarheid is ook een belangrijk gegeven. Wanneer je een balans kunt vinden tussen esthetiek en leefbaarheid is de missie geslaagd. Daarbij zoek ik graag naar onconventionele oplossingen.