Jordi Hermsen

Jordi Hermsen

Jordi Hermsen

 

Bouwkundig ontwerper

Al van jongs af aan trok architectuur mijn aandacht. Het was daarom als vanzelfsprekend dat ik Bouwkunde ging studeren. Tijdens mijn studie Bouwkunde kwam ik erachter, dat ik heel erg blij wordt van het ontwerpen van gebouwen. Na mijn HBO studie startte ik daarom met de Master Architectuur op de kunstacademie in Arnhem.

Na bij verschillende architectenbureaus voornamelijk aan grote projecten te hebben gewerkt, ben ik bij Het Fundament Architectuur terecht gekomen. De korte lijnen met de opdrachtgever en de persoonlijke tint die elk ontwerp krijgt, spreken mij hier erg aan. Ik vind het belangrijk om een gebouw te ontwerpen waar de opdrachtgever zich thuis voelt. Daarnaast vind ik het leuk om tijdens het ontwerpproces te kiezen voor de juiste materialen, waardoor het gebouw een eigen karakter krijgt.

In elke ontwerpopdracht bepaalt de context het ontwerp. Bij nieuwbouw of verbouw heb je altijd te maken met de omgeving waarin het gebouw zich bevindt. Door op een goede manier om te gaan met de bezonning, de vorm van de kavel, de juiste materialisering en de panden uit de omgeving, voegt het ontwerp zich in zijn context.