×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 66 niet laden
JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 68 niet laden
Blog

Blog

Nieuwbouw vrijstaande woning Rhede (Duitsland)

In november 2017 is de bouw van een vrijstaande woning in Rhede (Duitsland), waarvan wij het ontwerp hebben gemaakt, van start gegaan. Dankzij het ‘vereinfachte Baugenehmingungsverfahren’ kon 6 weken na het indienen van de bouwaanvraag al begonnen worden met de bouw. De Duitse aannemer Teroerde, liet er vervolgens ook geen gras over groeien en bouwt momenteel in een razend tempo de ruwbouw op.

De komende maanden zullen we regelmatig een bouwupdate plaatsen. Hierin zal mooi zichtbaar worden hoe de Duitse bouwwijze afwijkt van de methoden zoals we die in Nederland gewend zijn.

- Update januari 2018

Naast het verschil in bouwwijze van een Duitse aannemer is er ook een groot verschil in het vergunningstraject. Al met al is het dan ook niet verstandig om als Nederlandse architect zonder kennis van zaken een dergelijk traject in te gaan. Het is dan ook niet voor niets dat de BNA hier een uitgebreid document voor heeft opgesteld “architectendiensten in Duitsland

Om het proces soepel en efficiënt te laten verlopen hebben wij voor dit project samengewerkt met Joost van Lith van PB + C. Joost is al jarenlang actief in de Duitse bouw en is daardoor volledig op de hoogte van alle regelgeving en heeft alle benodigde verzekeringen om een dergelijk traject in te gaan. Dankzij deze samenwerking hebben wij de risico’s van bouwen in Duitsland geminimaliseerd.

Amper twee maanden na de start van de bouw is de gehele ruwbouw afgerond. Deze week zal worden begonnen met het opmetselen van de gevel. De stenen zijn een product van de Van der Sanden Groep. De stenen zullen in combinatie met hout de gevel vormen van dit eigentijdse woonhuis.

Wij kunnen niet wachten om dit in het echt te zien.

Neubau eines Einfamilienhauses in Rhede (Deutschland)

Im November 2017 ist der Neubau eines Einfamilienhauses in Rhede (Deutschland) gestartet, zu dem wir den Entwurf geliefert haben. Dank des vereinfachten Baugenehmigungsverfahrens konnte bereits 6 Wochen nach Einreichen des Bauantrags mit dem Bau begonnen werden. Der deutsche Bauunternehmer Teroerde machte sich auch sogleich an die Arbeit und baut momentan in rasend schnellem Tempo den Rohbau auf.

In den kommenden Monaten werden wir regelmäßige Bauupdates und Fotos vom Bau in unserem Blog veröffentlichen, in denen wir die Unterschiede zwischen der deutschen und der typisch niederländischen Bauweise aufzeigen werden.

- Update Januar 2018

Neben den Unterschieden in der Bauweise unterscheiden sich auch die niederländischen und deutschen Baugenehmigungen. Daher ist es nicht anzuraten, als niederländischer Architekt ohne Sachverstand ein Bauprojekt in Deutschland anzugehen. Darum hat auch die BNA (die „Branchenvereinigung der niederländischen Architekturbüros“) auch einen ausführlichen Ratgeber „Architektendienste in Deutschland“ erstellt.

Um den Prozess geschmeidig und effizient zu gestalten haben wir bei diesem Projekt mit Joost van Lith von PB + C zusammengearbeitet. Joost hat jahrelange Erfahrung in der deutschen Baubranche und weiß genau über alle Regelungen Bescheid. Außerdem verfügt er über alle nötigen Versicherungen, um ein solches Bauvorhaben durchzuführen. Dank dieser engen Zusammenarbeit haben wir mögliche Risiken in Deutschland zu bauen minimiert.

Kaum zwei Monate nach Baubeginn ist der komplette Rohbau fertig. Diese Woche starten wir mit dem Aufbau der Giebel. Die Steine sind ein Produkt der Van der Sanden Groep. Zusammen mit Holzelementen wird dieser Verblender den Giebel des modernen Wohnhauses abrunden.

Wir können es kaum erwarten, ihn fertig zu sehen.

------------------------------------------------------------------------------

BEGANE GRONDVLOER

Erdgeschoß

 

BEKISTING VLOER VERDIEPING

Schalung Obergeschoß

Ruwbouw afgerond

Rohbau Fertig

Meer weten?

Maak snel een afspraak via 0543-534 502

Neem contact op

Renovatie woonhuis

Meer video's